SAYFALAR

3 Aralık 2017 Pazar

YOĞURTLU KABAK SALATASI


YOĞURTLU KABAK SALATASI

MALZEMELER:

5 ADET SAKIZ KABAĞI
1 KUTU KONSERVE MISIR
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 DEMET DEREOTU
1 KASE SÜZME YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
5 DİŞ SARIMSAK
50 gr. MARGARİN
ÜZERİ İÇİN ZEYTİNYAĞI
TOZ KIRMIZI BİBER
TUZ

YAPILIŞI:

KABAKLARI İRİCE RENDELEYİNİZ.İYİCE SIKINIZ.TEFLON BİR TAVAYA MARGARİNİ KOYUP ERİTİNİZ.DAHA SONRA KABAKLARI İLAVE EDİNİZ.KABAKLAR İYİCE SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR SOTELEYİNİZ.DEREOTUNU İNCE İNCE KIYINIZ.MISIRLARI İYİCE YIKAYIP SÜZÜNÜZ.DAHA SONRA KAĞIT HAVLU İLE KURULAYINIZ.SARIMSAKLARI RENDELEYİP YOĞURT ,MAYONEZ VE TUZ İLE İYİCE ÇIRPINIZ.KABAKLAR SOĞUDUKTAN SONRA KARARMAMASI İÇİN EN SON CEVİZİ KATMAK KAYDIYLA KARIŞTIRINIZ.BİR KÜÇÜK TAVADA ÜZERİ İÇİN ZEYTİNYAĞI VE TOZ KIRMIZI BİBERİ YAKMADAN KIZDIRIP ÜZERİNE GEZDİRİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder