SAYFALAR
▼
3 Aralık 2017 Pazar
İNCİR TATLISI
İNCİR TATLISI
MALZEMELER:
8 ADET KURU İNCİR
1SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 SU BARDAĞI SU
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI NESCAFE
MUHALLEBİSİ İÇİN:
3 SU BARDAĞI SÜT
1,5 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1,5 YEMEK KAŞIĞI UN
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
50 gr. TEREYAĞI
KREMASI:
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 BARDAK SOĞUK SÜT
ÜZERİ İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI:
BİR PAKET KREM ŞANTİYİ BİR SU BARDAĞI SOĞUK SÜT İLE ÇIRPINIZ.BUZLUĞA KALDIRINIZ.İNCİRLERİ 15 - 20 DAKİKA SUDA BEKLETİNİZ.DAHA SONRA KÜÇÜK KÜÇÜK KESİNİZ.YUMURTA VE ŞEKERİ ÖNCE ÇIRPINIZ DAHA SONRA UN ,VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU KATINIZ.İNCİR VE CEVİZİNİ DE KATTIKTAN SONRA 160 DERECE FIRINDA 25 DAKİKA PİŞİRİNİZ.ŞERBETİNİ PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKINIZ.MUHALLEBİSİNİ PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKINIZ.KEK PİŞTİKTEN SONRA ILIK HALE GELİNCE SOĞUK ŞERBETİ ÜZERİNE DÖKÜNÜZ.SOĞUYAN MUHALLEBİYLE KREM ŞANTİYİ ÇIRPINIZ VE ŞERBETLENMİŞ KEKİN ÜZERİNE YAYINIZ.ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder