SAYFALAR

3 Aralık 2017 Pazar

ÜÇ RENKLİ İRMİK TATLISI



ÜÇ RENKLİ İRMİK TATLISI

MALZEMELER:

1 lt. SÜT
7 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
14 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
1 PAKET VANİLYA

PELTESİ İÇİN:

1/2 kg.HAVUÇ
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

BİR PAKET KAKAOLU BİSKÜVİ
1/2 SU BARDAĞI SÜT
ÜZERİ İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI:

HAVUÇLARI RENDELEYİNİZ.TOZ ŞEKER VE NİŞASTA İLE BİRLİKTE PİŞİRİNİZ.SÜT,İRMİK,ŞEKER VE LİMON KABUĞU RENDESİNİ PİŞRİNİZ.SON ANDA MARGARİNİ KATIP ALTINI KAPATINIZ.DAHA SONRA VANİLYASINI İLAVE EDİP KARIŞTIRINIZ.BİR BORCAMIN İÇİNE KAKAOLU BİSKÜVİLERİ KIRINIZ ÜZERİNE SÜT GEZDİRİNİZ.ELİNİZLE BASTIRIP KALIP VERİNİZ.İRMİK MUHALLEBİSİNİ ÜZERİNE DÖKÜNÜZ.ILIK HALE GELİNCE HAVUÇ PELTESİNİ DE ÜSTÜNE DÖKÜP ŞEKİL VERİNİZ.SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder