DEREOTLU POĞAÇA
MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
100 gr. ERİMİŞ TEREYAĞI
250 gr. LOR PEYNİRİ
1 DEMET DEREOTU
1 ADET YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİ İÇİN SUSAM
4 SU BARDAĞI UN
YAPILIŞI:
YUMURTANIN SARISINI ÜZERİNE KULLANMAK İÇİN AYIRINIZ.SÜT,YAĞLAR,YUMURTA AKI,TUZU KARIŞTIRINIZ.LORU VE YIKANMIŞ,İNCE KIYILMIŞ DEREOTUNU DA KATINIZ.DAHA SONRA UNU İLAVE EDİNİZ.EN SON KABARTMA TOZUNU İLAVE EDEREK YOĞURUNUZ.YUVARLAK ŞEKİL VERİNİZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜNÜZ.SUSAM SERPİNİZ.180 DERECE FIRINDA 35 DAKİKA PİŞİRİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder