SAYFALAR

4 Aralık 2017 Pazartesi

ETİ CİN TARTI



ETİ CİN TARTI

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2,5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
PORTAKAL PELTESİ İÇİN:
2 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU
10 YEMEK KAŞIĞI DOLU ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME MISIR NİŞASTASI
1 PAKET VANİLYA
ÜZERİSİ İÇİN:
2 PAKET KAKAOLU PASTA SÜSÜ

                                                                   
                                                                        ALINTIDIR
YAPILIŞI:

KEKİ YAPINIZ.İYİCE YAĞLANMIŞ TART KALIBINA DÖKÜNÜZ.180 DERECE FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİNİZ.İYİCE SOĞUMASINI BEKLEYİNİZ.PELTESİ İÇİN TATLI PORTAKAL SATIN ALINIZ.SIKILMIŞ PORTAKALLARI SIKINIZ.PELTE İÇİN VANİLYA HARİÇ TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRA KARIŞTIRA PİŞİRİNİZ.KOYULAŞINCA VANİLYASINI KATINIZ.SOĞUYAN KEKİ BİR SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİNİZ.BOŞLUK OLAN KISMINA PELTE DONMADAN DOLDURUNUZ.SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE KAKAOLU PASTA SÜSÜNÜ SERPİNİZ.BUZDOLABINDA BEKLETİNİZ.DAHA SONRA SERVİS EDİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder