SAYFALAR
▼
4 Aralık 2017 Pazartesi
MALAGA
MALAGA
MALZEMELER:
PANDİSPANYA İÇİN:
3 ADET YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI UN
1/2 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 TUTAM TUZ
KREMASI İÇİN:
200 gr. LABNE PEYNİRİ
1 KUTU KREMA
1 PAKET KREM ŞANTY
1/2 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
ARASI İÇİN :
5 -6 ADET MUZ
KEKİ ISLATMAK İÇİN:
2 YEMEK KAŞIĞI KAHVE
1 ÇORBA KAŞIĞI SICAK SU
ÜZERİ İÇİN :
GANAJ SOS(1 KUTU KREMA,200 gr.BİTTER ÇİKOLATA=KUVERTÜR)
1 PAKET DÖVÜLMÜŞ FINDIK
YAPILIŞI:
YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPINIZ DAHA SONRA SIRASIYLA DİĞER MALZEMELERİ KATIP ÇIRPINIZ.KÜÇÜK DİKDÖRTGEN BİR FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİNİZ. KEKİ ÜZERİNE DÖKÜNÜZ.180 DERECE FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİNİZ.SICAKKEN 1 ÇORBA KAŞIĞI SICAK SU İLE 2 ÇORBA KAŞIĞI KAHVEYİ KARIŞTIRIP KEKİ ISLATINIZ.SOĞUYUNCA UZUNLAMASINA İKİYE,ENLEMESİNE 6 YA BÖLÜNÜZ.TOPLAMDA 12 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNMÜŞ OLSUN.KREMASI İÇİN TÜM MALZEMEYİ ÇIRPINIZ.KEK DİLİMLERİNİN ÜZERİNE 2 ŞER ÇORBA KAŞIĞI SÜRÜNÜZ.BÜTÜN MUZU ORTADAN İKİYE KESİP ÜZERİNE OTURTUNUZ.KALAN KREMA İLE ÜZERİNİ KAPLAYINIZ.BİRAZ SERTLEŞTİKTEN SONRA FIRIN TEPSİSİNİN ÜZERİNE FIRIN TELİNİ KOYUNUZ.ÜZERİNE MALAGALARI ARALIKLI OLARAK DİZİNİZ.(Süt kremasını orta boy sos tenceresine alınız.Kısık ateşte krema parmak yakmayacak ısıya gelinceye kadar ısıtınız.Yeteri kadar ısınan kremanın altını kapatınız ve içine kuvertür çikolatayı ekleyerek çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırınız.Hazırladığınız ganajı bir kaseye alınız ve 20-30 dakika buzdolabında dinlendiriniz.)ÜZERİNİ DÖVÜLMÜŞ FINDIK İLE KARIŞTIRILMIŞ SOĞUMUŞ GANAJ SOS İLE KAPLAYINIZ.DİLERSENİZ.DİP KISIMLARINI FINDIKLARLA VE ÜZERİNİ ÇİKOLATA SOSU İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.AFİYET OLSUN.
ALINTIDIR.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder