SAYFALAR

4 Aralık 2017 Pazartesi

CEPLİ POĞAÇA


CEPLİ POĞAÇA

2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SU
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI KURU MAYA
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1  YEMEK KAŞIĞI TUZ
1 ADET YUMURTA SARISI ÜZERİNE AKI İÇİNE
1 DEMET KIVIRCIK
DİLİMLENMİŞ TAZE KAŞAR
DOMATES

YAPILIŞI:
                                                                         ALINTIDIR
ILIK SÜT,SU ,ŞEKER VE MAYAYI KABARTINIZ. DAHA SONRA UN TUZ VE YUMURTA AKLARINI İLAVE EDEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİNİZ.SICAK BİR YERDE ÜZERİNİ ÖRTEREK 1 SAAT DİNLENDİRİNİZ..İRİCE MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARARAK ÇAY FİNCANI TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇINIZ.  SONRA SIVI YAĞ SÜRÜNÜZ.İKİYE VE TEKRAR SIVI YAĞ SÜREREK İKİYE KATLAYINIZ. D ŞEKLİNDE OLACAK.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİNİZ.15 DAKİKA TEPSİDE DİNLENDİRİNİZ.ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP SUSAM İLE SÜSLEYİNİZ. 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 35-40 DAKİKA PİŞİRİNİZ.POĞAÇALAR PİŞİNCE VE SOĞUYUNCA ARALARINA KIVIRCIK YAPRAĞI, PEYNİR ,DOMATES YERLEŞTİRİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder