SAYFALAR

4 Aralık 2017 Pazartesi

SAMSA BÖREĞİ


SAMSA BÖREĞİ

MALZEMELER:

1,5 ÇAY BARDAĞI SÜT
1,5 ÇAY BARDAĞI SU
2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
4,5 SU BARDAĞI UN
1 ADET YUMURTA SARISI ÜZERİNE AKI İÇİNE
AÇMAK İÇİN BİRAZ NİŞASTA
150 gr. ERİMİŞ TEREYAĞI
İÇİNE ARZU EDİLEN HARÇ

YAPILIŞI:

HAMURU YOĞURUP 20 DAKİKA DİNLENDİRİNİZ.HAMURU İKİYE AYIRINIZ.NİŞASTA SERPEREK AÇABİLDİĞİNİZ KADAR İNCE AÇINIZ.ÜZERİNE ERİTİLMİŞ TERE YAĞINI SÜRÜNÜZ.İKİNCİ BEZEYİ AÇARAK ÜZERİNE SERİNİZ. TEKRAR TERE YAĞINI SÜRÜP RULO YAPINIZ.BUZDOLABINDA 30 DAKİKA DİNLENDİRİNİZ. 1 PARMAK ARAYLA KESİNİZ. ÇAY FİNCANI TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE RULO ŞEKLİNİ BOZMADAN AÇINIZ.İÇ HARCINI KOYUP ZARF ŞEKLİNDE KAPATINIZ.TERS ÇEVİREREK YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİNİZ.ÜSTLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREK OTU İLE SÜSLEYİNİZ.180 DERECE FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder