SAYFALAR

12 Ekim 2017 Perşembe

PATATESLİ ÇITIR BÖREK


PATATESLİ ÇITIR BÖREK

MALZEMELER:
5 ADET PATATES
100 gr. TAZE KAŞAR
MAYDANOZ
KARABİBER
TOZ KIRMIZI BİBER
TUZ
1 PAKET BAKLAVALIK YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ADET YUMURTA
1 ŞİŞE MADEN SUYU

YAPILIŞI:
PATATESLERİ PÜRE OLACAK KIVAMDA HAŞLAYINIZ.KABUKLARINI SOYDUKTAN SONRA PÜRE YAPINIZ.İÇİNE RENDELENMİŞ TAZE KAŞAR,KIYILMIŞ MAYDANOZ,TUZ,KARABİBER VE KIRMIZI BİBERİ KATINIZ.YUMURTANIN AKINI DA PATATESE KATINIZ.SARISINI ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN AYIRINIZ.SÜT,YAĞ VE MADEN SUYUNU ÇIRPINIZ.YUFKALARI ÖNCE İKİ KAT DAHA SONRA TEK KAT VE BEŞ YAPRAK OLMAK KAYDIYLA ARALARINA SOS SÜRÜNÜZ .DAHA SONRA EN DİBE HARCI KOYUP RULO YAPINIZ.ÜÇ PARMAK GENİŞLİĞİNDE KESİNİZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜNÜZ.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİNİZ.180 DERECEDE 45 DAKİKA PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder