SAYFALAR

5 Mayıs 2014 Pazartesi

KÖY ÇORBASI


KÖY ÇORBASI

MALZEMELER:

1 çay bardağı buğday
1 çay bardağı yeşil mercimek
5 yemek kaşığı küçük kesme hamur
5 yemek kaşığı erişte
2 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı yoğurt
1 adet tavuk bulyon
1 adet yumurta
tereyağ
maydanoz
kuru nane
tuz

YAPILIŞI:

Buğdayı bir gece önceden ıslatınız.Düdüklü tencerede iyice pişene kadar pişiriniz.Yeşil mercimeği küçük bir tencerede biraz haşlayıp kara suyunu dökünüz.Mercimeği süzdükten sonra buğdayın üzerine ilave ediniz.Üzerine su ilave ediniz.Bulyon ve tuzunu katınız.Kaynayınca hamurlarını ilave ediniz.Bir kasede yumurta,un ve yoğurdu çırpınız.Hamurlar piştikten sonra yoğurt sosu ile karıştırınız.Küçük bir tavada tereyağ ve naneyi yakıp çorbanın üzerine katınız.Kıyılmış maydanozları da ilave ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder