SAYFALAR
▼
19 Mayıs 2014 Pazartesi
GEÇ KALMIŞ YENİ YIL SOFRAM
MENÜ
1- Tavuk suyuna sebzeli yıldız şehriye çorbası
2- üç renkli peynir topları
3- Marul yaprağında rus salatası
4- Brokoli çelengi
5- Pita çam ağaçları
6- Salatalık diliminde haydari
7- Portakal diliminde kereviz salatası
8- Etimekli kafes patlıcan salatası
9- Fava
10- Pastırmalı humus
11- Karnabahar-Brokoli-Nar göbeği
12- Kukuletalı patates topları
13- Çam ağacı patetes püresi
14- Roka yatağında çerkez tavuğu
15- Paçanga böreği
16- Kıymalı kol böreği
17- Kuzu kol tandır
18- İç pilav
19- İki renkli kurabiye
20- Meyveli yeni yıl pastası
FERAYE MANTI
FERAYE MANTI
MALZEMELER:
2 adet hazır yufka
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
sıvı yağ
yoğurt
sarımsak
tereyağ
kırmızıbiber
kuru nane
1 tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI:
Soğanı rendeleyiniz.Kıyma,soğan,tuz ve karabiberi katınız.Hazır yufkaları dilerseniz minik üçgenler için şeritler kesiniz.Dilerseniz de çok minik sigara böreği için üçgen kesiniz.İçlerini kıymalı iç ile doldurunuz.Kızgın bol yağda kızartınız.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökünüz.Bir tavada salça,kırmızı biber,tereyağı yakınız,biraz su ilave ederek yoğurdun üzerine gezdiriniz.Üstüne nane serpiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
HAVUÇLU VE HAŞHAŞLI KEK
HAVUÇLU VE HAŞHAŞLI KEK
MALZEMELER:
3 adet yumurta
3,5 bardak un
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 adet havuç
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı haşhaş
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Havuçları rendeleyiniz.Yumurta,şeker,yoğurt ve yağı birlikte çırpınız.Daha sonra unu ilave ederek çırpmaya devam ediniz.Tarçın,haşhaş,vanilya ve kabartma tuzunu da ilave ederek bira daha çırpınız ve yağlanmış kek kalıbına dökünüz.180 derece fırında 35-40 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
NANELİ AYRAN
NANELİ AYRAN
MALZEMELER:
Taze nane
Tuz
Yoğurt
Su
Buz
YAPILIŞI:
Taze naneyi yıkadıktan sonra tuz ile rondodan çekiniz.Üzerine yoğurdu ekleyerek çırpınız.Üzerine su ve buz ilave ediniz.Bardakta taze nane yaprakları ile süsleyerek servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
MERVE KIZIMIZIN SÖZÜ
Bir arkadaşımın kızı Merve geçtiğimiz günlerde sözlendi.Kızımızı tebrik ederim,ALLAH tamamına erdirsin inşaALLAH .
16 Mayıs 2014 Cuma
CORN FLAKESLİ KURABİYE
CORN FLAKESLİ KURABİYE
MALZEMELER:
1 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
3 adet yumurta
250 gr.margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kutu kakaolu peripella
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 paket mısır gevreği
YAPILIŞI:
Un,şeker,nişasta,yumurta ve margarinle bir hamur yapınız.Hamuru parmak kalınlığında ve yarım parmak boyunda kurabiyeler yapınız.180 derece fırında 20 dakika pişiriniz.Peripellayı bir teflon tavada süt ve yağ ile
eritiniz.Daha sonra pişen ve hafif ılınmış kurabiyeleri peripellaya batırıp,kırılmış mısır gevreklerine bulayınız.Buzdolabında bekleterek servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
CİPSLİ SALATA
CİPSLİ SALATA
MALZEMELER:
4 adet patates
1 ufak kase mısır
1 ufak konserve garnitür
10 dilim macar salam
1 büyük kase yoğurt
5 kaşık mayonez
zeytinyağı
tuz
1 paket cips
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayınız.Konserveleri iyice yıkayıp kurulayınız.Patatesleri kuşbaşı doğrayınız Garnitürlerle karıştırınız.Tuz ve zeytinyağı katınız.Jülyen doğranmış salamları ilave ediniz.Yoğurt ve mayonezi birlikte çırpınız.Salatanın üzerine döküp karıştırınız.Bir servis tabağına diziniz.Üzerini kırdığınız cipsler ile kaplayınız.
Buzdolabında biraz bekletiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
KAPALI PİDE
KAPALI PİDE
MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1/2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı üstüne akı içine
İç harcı için:
250 gr.kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
sıvı yağ
maydanoz
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
11 Mayıs 2014 Pazar
7 Mayıs 2014 Çarşamba
İRMİKLİ TOPLAR
İRMİKLİ TOPLAR
MALZEMELER:
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket damla sakızlı vanilya
1 paket krem şanti
hindistan cevizi
kakao
renkli şeker
dövülmüş fıstık,fındık yada ceviz
fındık
YAPILIŞI:
Süt,irmik ve şekerle muhallebiyi pişiriniz.Son anda damla sakızlı vanilyayı katınız.Biraz soğuyunca krem şantiyi katınız.Elinizi su ile ıslatarak ceviz büyüklüğünde yuvarlayınız.Resimde görüldüğü gibi çeşitli şekilde malzemeye bulayarak üzerlerine fındık koyunuz.Buzdolabında biraz bekletiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
MEYVELİ ETİMEK TATLISI
MEYVELİ ETİMEK TATLISI
MALZEMELER:
1 paket tuzsuz etimek
1 paket vanilyalı puding
2 adet mandalina
2 adet kivi
1 adet nar
3 bardak süt
YAPILIŞI:
Etimekleri bir borcama diziniz.Pudingi sütle pişiriniz.Etimeklerin her birini bir yemek kaşığı su ile ıslatınız.Üzerine pudinglerini dökünüz.Üstünü meyvelerle süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
KREMALI MISIR ÇORBASI
KREMALI MISIR ÇORBASI
MALZEMELER:
1 su bardağı mısır
1 kutu krema
1 adet tavuk bulyon
2 yemek kaşığı un
tereyağ
maydanoz
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Bir tencereye tereyağ ve unu koyunuz.Hafif rengi dönene kadar çeviriniz.Üzerine yavaiş yavaş su ve bulyonu ilave ediniz.Mısırı iyice yıkayınız ve süzdürünüz.Su kaynayınca mısırını katınız.10 dakika pişiriniz.Karabiber ve tuzunu koyunuz.Kremasını katınız.Kıyılmış maydanozla süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
BİSKÜVİ PASTASI
BİSKÜVİ PASTASI
MALZEMELER:
6 paket eti kakaolu bisküvi
2 paket vanilyalı krem şanti
3 adet muz
1 adet çikolata (sarı paket)
damla çikolata
1 litre süt
YAPILIŞI:
2 bardak krem şantiyi 2 su bardağı sütle çırpınız.Çikolata sosunu 2.5 bardak sütle pişiriniz.Bisküvileri tek tek sütle ıslatarak borcama diziniz.Sırasıyla krem şanti,dilimlenmiş muz,damla çikolata ve iki kat bisküvi diziniz.Üzerine çikolata sosu dökünüz.En üstü dilimlenmiş muz ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
SUSAM MANTOLU TAHİNLİ KEK
SUSAM MANTOLU TAHİNLİ KEK
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı soğuk süt
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Mantosu için:
margarin
1 çay bardağı susam
2 çorba kaşığı kırık ceviz (üstüne)
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi sırasıyla mikserle çırpınız.Kek kalıbını margarinle yağlayınız ve susamla kaplayınız.Daha sonra keki kalıba dökünüz.Üzerine ceviz serpiniz.180 derece fırında 40 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
YUMURTA SALATASI
YUMURTA SALATASI
MALZEMELER:
4 adet yumurta
maydanoz
taze soğan
toz kırmızı biber
karabiber
tuz
zeytinyağı
YAPILIŞI:
Yumurtaları lop haşlayınız.Soğuduktan sonra kuşbaşı doğrayınız.Üzerine kıyılmış taze soğan ve kıyılmış maydanoz ilave ediniz.Baharatlarını katınız.Zeytinyağını gezdiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
KOLAY KEREVİZ
KOLAY KEREVİZ
MALZEMELER:
1 adet kereviz
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
ceviz
limon suyu
tuz
kırmızı biber
maydanoz
YAPILIŞI:
Kerevizi rendeleyiniz ve limonlu suda bekletiniz.Daha sonra süzüp,sıkınız.Mayonez ,yoğurt ,sarımsak ve tuzla karıştırınız.İçine dövülmüş ceviz katınız.Üzerini kırmızı biber ve kıyılmış maydanozla süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
MOR LAHANA SALATASI
MOR LAHANA SALATASI
MALZEMELER:
1/2 baş mor lahana
2 adet havuç
1 kutu konserve mısır
1 kase süzme yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
tuz
sıvıyağ
margarin
YAPILIŞI:
Mor lahanayı ince ince kıyınız.Sıvı yağda kavurunuz ve soğumaya bırakınız.Havuçları rendeleyiniz ve margarinle kavurunuz.Soğumaya bırakınız.Yoğurdu mayonezle karıştırarak üçe ayırınız.Bir bölümünü lahana ile ,bir bölümünü havuç ile karıştırınız.Üçüncü bölümünü mısırı yıkayıp iyice süzünüz ve robottan çekiniz.Yoğurtla karıştırınız.Kelepçeli kek kalıbına önce havuçlu karışımı daha sonra mısırlı karışımı ve en üste lahanalı karışımı dökerek buzdolabında iki saat bekletiniz.Daha sonra kelepçesini çözerek servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
ETİMEK SALATASI
ETİMEK SALATASI
MALZEMELER:
1 paket etimek
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı mayonez
2 adet havuç
2 adet haşlanmış yumurta
2 adet salatalık rendesi
maydanoz
tuz
YAPILIŞI:
Bir borcama etimekleri diziniz.Her birini bir yemek kaşığı suyla ıslatınız.Sarımsaklı yoğurt,tuz ve mayonezi çırparak üzerine dökünüz.Havuçları,salatalıkları ayrı ayrı rendeleyiniz.Salatalıkların suyunu sıkınız.Maydanozu kıyınız.Lop olarak haşlanmış yumurtaları da rendeleyiniz.Resimde görüldüğü süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
AYICIK KURABİYE
AYICIK KURABİYE
MALZEMELER:
3 su bardağı un
2 adet yumurta
150 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
damla çikolata
YAPILIŞI:
Damla çikolata ve kakao hariç tüm malzemeyi karıştırıp yoğurunuz.Hamuru ikiye ayırınız.Birine kakaoyu karıştırınız.Merdane ile açınız.Bir çay bardağı yardımıyla kakaolu kısmını yuvarlak şekilde kesiniz.Su şişesi kapağı ile kulak ve ağız yerine kullanacağımız kısımları kesiniz.Resimde görüldüğü gibi şekil veriniz.Çikolata parçacıkları ile süsleyiniz.180 derece fırında 20 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
KOLAY İÇLİ KÖFTE
KOLAY İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
İÇ HARCI:
500 gr. kıyma
4 adet kuru soğan
1 kase kırılmış ceviz
sıvıyağ
tuz
karabiber
maydanoz
DIŞ HARCI:
2 su bardağı esmer bulgur
1,5 su bardağı irmik
1 büyük patates
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Soğanı ince doğrayınız.Sıvı yağ ile birlikte kıymayı kavurunuz.Daha sonra içine karabiber ve tuzunu koyunuz.Soğuyunca maydanozunu doğrayınız.Büyük bir leğende bulguru ılık suyla ıslatınız.Üzerine irmik,yumurta,un ve haşlanmış patatesi ilave ediniz.biraz yoğurunuz.Daha sonra salçaları ve tuzunu ilave ediniz.Bu hamuru merdane ile açınız.Çaydanlığın kapağı ile yuvarlaklar kesiniz.İçini doldurunuz.Üstten poğaça kapatır gibi su yardımı ile kapatınız ve avucunuzda yuvarlayınız.Kızgın bol yağda çevire çevire kızartınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com