SAYFALAR

19 Mayıs 2014 Pazartesi

FERAYE MANTI



FERAYE MANTI

MALZEMELER:

2 adet hazır yufka
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
sıvı yağ
yoğurt
sarımsak
tereyağ
kırmızıbiber
kuru nane
1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI:

Soğanı rendeleyiniz.Kıyma,soğan,tuz ve karabiberi katınız.Hazır yufkaları dilerseniz minik üçgenler için şeritler kesiniz.Dilerseniz de çok minik sigara böreği için üçgen kesiniz.İçlerini kıymalı iç ile doldurunuz.Kızgın bol yağda kızartınız.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökünüz.Bir tavada salça,kırmızı biber,tereyağı  yakınız,biraz su ilave ederek yoğurdun üzerine gezdiriniz.Üstüne nane serpiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder