SAYFALAR
▼
25 Ocak 2014 Cumartesi
HALANIN MANTISI
HALANIN MANTISI
MALZEMELER:
6 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr.kıyma
1 büyük kuru soğan
tuz
karabiber
1 adet et bulyon
sıvı yağ
500 gr yoğurt
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
3 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Unu eleyiniz.Ortasını havuz gibi açınız.Yumurta,tuz ve suyu katarak yoğurunuz.Portakal büyüklüğünde pazılar yapınız.Merdane oklava yardımıyla yaklaşık 35-40 cm çapında açınız.Rendelenmiş soğanla kıyma ,karabiber ve tuzu karıştırınız.Yuvarlak yufkanın alt tarafına bir parmak ara ile nohot iriliğinde kıymaları yrleştiriniz.Alt tarafta kalan yufkayı üzerine kapatıp ufak bir kadeh yada kapak yardımıyla olabildiğince küçük yarım ay şeklinde kesiniz.Büyük bir tencerede tuzlu ve bir adet et bulyonlu su kaynatınız.Hazırladığınız mantıları içine atınız.Yapışmaması için bir miktar sıvı yağ gezdiriniz.Köpüğü kayboluncaya kadar haşlayınız.Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayınız.Küçük bir tavada tereyağ ve biberi kızdırınız.Haşlanan mantıları delikli kepçe ile alınız.Üzerine yoğurt ve yağ dökünüz.Nane serpiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder