BOLU USULÜ PATATES ÇORBASI
MALZEMELER:
4 adet orta boy patates
4 diş sarımsak
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
tereyağı
1 adet et bulyon
YAPILIŞI:
Patatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.Bir çorba tenceresinde patatesleri haşlayınız.Bulyonunu katınız.Bir kasede un,yumurta sarısı,sarımsak ve yoğurdu çırpınız.Kaynamakta olan patetesli suya meyanesini ılıştırarak katınız.Bir müddet karıştırarak kaynamasını sağlayınız.Küçük bir tavada tereyağını kızdırınız.İçine kırmızı biber ve kuru nane katınız.Daha sonra çorbaya ilave ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder