SAYFALAR

23 Ocak 2014 Perşembe

BOLU USULÜ PATATES ÇORBASI


BOLU USULÜ PATATES ÇORBASI

MALZEMELER:

4 adet orta boy patates
4 diş sarımsak
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
tereyağı
1 adet et bulyon

YAPILIŞI:

Patatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.Bir çorba tenceresinde patatesleri haşlayınız.Bulyonunu katınız.Bir kasede un,yumurta sarısı,sarımsak ve yoğurdu çırpınız.Kaynamakta olan patetesli suya meyanesini ılıştırarak katınız.Bir müddet karıştırarak kaynamasını sağlayınız.Küçük bir tavada tereyağını kızdırınız.İçine kırmızı biber ve kuru nane katınız.Daha sonra çorbaya ilave ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder