SAYFALAR

6 Aralık 2013 Cuma

MİLFÖY HAMURUNDAN PERDE PİLAVI


MİLFÖY HAMURUNDAN PERDE PİLAVI

MALZEMELER:
1 çorba kasesi haşlanmış tavuk eti
1 paket milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
PİLAVI İÇİN:
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı badem
2 çorba kaşığı margarin
Yarım limon suyu
Tuz
YAPILIŞI:
Pirinci ayıklayıp yıkayınız.Tuz, limon suyu ve üzerini örtecek kadar ılık su ekleyip yarım saat bekletiniz.Tekrar yıkayıp süzünüz.Margarini tencerede eritip bademleri pembeleşinceye kadar kavurunuz.Pirinci ekleyip karıştırınız.Tavuk suyunu ısıtıp pirince ilave ediniz.Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakınız.Milföy hamurunu merdane ile incelterek açınız.Kenarları dışa taşacak şekilde, derin ve yuvarlak bir fırın kalıbının içine yerleştiriniz. Bademli pilavı döküp üstünü ve yanlarını tavuk parçalarıyla döşeyiniz.Hamurun açıkta kalan kısımlarını bohça şeklinde katlayarak pilav ve tavukların üzerini kaplayınız.Fırın kalıbını ters çevirerek düz bir tepsiye aktarın.Yumurta sarısı ile zeytinyağını çırpınız ve milföy hamurunun tüm yüzeyine sürünüz. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.Dilimleyip sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder