SAYFALAR

6 Aralık 2013 Cuma

FİNCAN BÖREĞİ



FİNCAN BÖREĞİ

MALZEMELER:
1 tane adet yumurta
2 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık su
Tuz
500 gram pazının yaprağı
1 adet kuru soğan
2 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
2 bardak ununuzu bir kaba boşaltıp ortasını açınız ve bir miktar tuz koyunuz, ılık suyu azar azar ortasına doğru boşaltarak bir taraftan karıştırınız suyu katıp bir miktar yoğurduktan sonra yumurtayı ilave ederek iyice yumurtayı yedirene kadar uzunca bir süre hamuru yoğurunuz. Yoğurduğunuz hamuru 4′e bölüp üzerlerine bir miktar un serpiniz. 4 parça pazıyı nemli bir beze sarıp yarım saat kadar dinlendiriniz. Daha sonra pazıyı yıkayıp doğrayınız. Tereyağını bir tavada eritip, yemeklik doğranmış soğanı ölene kadar kavurunuz. Üzerine pazıyı ekleyiniz, Suyunu iyice çekene kadar karıştırarak pişiriniz.  Karabiber ve Tuz ekledikten sonra ocaktan alınız ve soğumaya bırakınız.Pazılarının bir tanesini alıp masa veya mermer tezgah üzerine alıp oklava yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde hamuru açınız. Yufkanın yarısın pazılı harçtan koyarak hamuru diğer yarısının üzerine kapatınız. Fincan yardımıyla katladığınız hamuru daireler şeklinde kesiniz. Diğer üç hamuruda aynı şekilde hazırlayıp fincan yardımıyla kesiniz.Kestiğimiz bu hamurları bol sıvı yağ da kızartınız ve kızaran hamurları yağını alması için kağıt havlu üzerine koyup 1-2 dakika beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder