SAYFALAR

15 Aralık 2013 Pazar

BURMA POĞAÇA










BURMA POĞAÇA

MALZEMELER:
1 fincan sıvı yağı
2 su bardağı ılıtılmış süt
2 adet yumurta ( yumurtanın birinin sarısı poğaçanın üzeri için)
1 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Tuz
Poğaçanın arası için
250 gr  margarin
Üzeri için
Yumurta ve yoğurt karışımı
Susam
Ay çekirdeği
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurmaya başlamadan önce mayayı ılık süte ilave ederek erimesini sağlayınız. Yoğurma kabına unu ilave ederek orta kısmını açınız Süt ve maya karışımını ve diğer bütün malzemeleri ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur elde ediniz.Hamurdan yumurta boyutunda parçalar alarak merdane yardımı ile uzun bir şekilde açınız.(hamuru açarken un kullanmayınız.)uzun bir şekilde açtığınız hamuru başında ve sonunda bir miktar boşluk kalacak şekilde 1 parmak aralıkla kesiniz. Kestiğiniz hamurların üst kısmına oda sıcaklığında eriyen margarinden yeteri kadar sürünüz.Hamuru bir ucundan başlayarak çapraz şekilde rulo olarak katlayınız ve kendi etrafında çevirerek gül şeklinde ucunu tutturunuz. Üst kısımda kalan ucu ise iç kısma doğru bastırınız.Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklar ile sıralayınız. Üzerlerine yumurta ve yoğurt karışımını sürünüz.Susam ve ay çekirdeği serpiniz.Poğaçaların tepside mayalanması için yarım saat kadar bekleyiniz ve 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder