SAYFALAR

28 Aralık 2013 Cumartesi

BAHAR PİLAVI


BAHAR PİLAVI

MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 çay bardağı mısır
1 adet kapya biberi
1/2 demet dereotu
sıvı yağ
tereyağ
tuz

YAPILIŞI:

Havucu ve kırmızı biberi tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.Daha sonra sıvı yağda sararıncaya kadar çeviriniz.Pirinci,bire bir buçuk ölçü suyunu ve tuzunu katınız.Pilav pişince üzerine yıkadığınız ve kuruladığınız mısır tanelerini ve tereyağını ilave edip demlenmesi için bırakınız.Pilav demlendikten sonra kıyılmış dereotunu katıp son kez karştırınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder