SAYFALAR
▼
28 Aralık 2013 Cumartesi
FIRINDA PATLICAN ARASI KÖFTE
FIRINDA PATLICAN ARASI KÖFTE
MALZEMELER:
1 kg. kemer patlıcan
kızartmak için sıvı yağ
Köftesi için:
350 gr. kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
kimyon
kekik
kırmızı biber
Üzeri için:
domates
biber
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI:
Patlıcanları alaca soyunuz.Tuzlu ve unlu suda bekletiniz.Patlıcanları ekmek dilimler gibi koparmadan bir buçuk parmak kalınlığında dilimleyiniz.Bol yağda kızartınız.Köfteleri yoğurunuz .Biraz kızartınız.Daha sonra bir borcama patlıcanların arasına yerleştiriniz.Salçalı su yapınız.üzerlerinden gezdiriniz.Dilimlenmiş biber ve domates ile süsleyiniz.200 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder