SAYFALAR

28 Aralık 2013 Cumartesi

FIRINDA PATLICAN ARASI KÖFTE


FIRINDA PATLICAN ARASI KÖFTE

MALZEMELER:
1 kg. kemer patlıcan
kızartmak için sıvı yağ
Köftesi için:
350 gr. kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
kimyon
kekik
kırmızı biber
Üzeri için:
domates
biber
1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI:

Patlıcanları alaca soyunuz.Tuzlu ve unlu suda bekletiniz.Patlıcanları ekmek dilimler gibi koparmadan bir buçuk parmak kalınlığında dilimleyiniz.Bol yağda kızartınız.Köfteleri yoğurunuz .Biraz kızartınız.Daha sonra bir borcama patlıcanların arasına yerleştiriniz.Salçalı su yapınız.üzerlerinden gezdiriniz.Dilimlenmiş biber ve domates ile süsleyiniz.200 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder