SAYFALAR

15 Kasım 2013 Cuma

TERE ÇORBASI (İZMİR YÖRESİ)


TERE ÇORBASI (İZMİR YÖRESİ)

MALZEMELER:
2 Demet tere
1 Çay bardağı un
1 Baş sarımsak
6 Su bardağı su
1 Adet soğan
1 Fincan zeytinyağı
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı biber salçası
Yeteri kadar Karabiber,Tuz
YAPILIŞI:
Tereyi iyice yıkayıp, incecik doğrayınız. Soğanın kabuğunu soyup, incecik doğrayınız. Tencereye doğranmış soğanı koyup, kısık ateşte pembeleşinceye kadar pişiriniz.Zeytinyağı ve unu ilave edip, pembeleşinceye kadar karıştırınız. Et suyunu ve su azar azar ilave ederek, hızlıca karıştırmak suretiyle pişiriniz. Tuz ve doğranmış tereler ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakınız.Sarımsakları ayıkllayı, eziniz. Bir kapta ezilmiş sarımsak , süt ve salçayı çırparak karıştırınız. Tere iyice yumuşayınca sütlü karışımı ilave ederek, iyice karıştırınız. Bir miktar daha pişirip, ateşten alınız. Sıcak olarak servis yapınız.
NOT:Tere; İştah açıcı, idrar söktürücüdür. Romatizma ve kulunç için tere yemeye devam edilmelidir. Soğuk algınlığına, nefes darlığına ve basura iyi gelir.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder