SAYFALAR

14 Kasım 2013 Perşembe

KÖBETE


KÖBETE

Malzemeler:
1 adet tavuk
1,5 kg soğan
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 kg un
250 gr yoğurt
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI:

Tavuğu parçalayıp ve yıkayınız. Tencerede kavrunuz Küçük küçük doğranmış soğanlar ilave ediniz, her ikisinin de iyice kavrulmasını sağlayınız. Tuz, karabiber ve salça ilave ediniz, bir süre sonra ateşten indiriniz. Ayrı bir tencerede un, yoğurt, yumurta ve biraz su ilave edilerek karıştırınız. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız, 15 dakika dinlendiriniz. Daha sonra elde edilen hamuru ikiye ayırınız. Bir parçasını oklava ile yuvarlak olarak, mümkün olduğunca ince bir şekilde açınız. Yufka haline gelen hamurun üzerine bir miktar sıvı yağ sürünüz. Birkaç dakika bekletilen yufkayı, kol böreği şeklinde sarınız ve oklava ile tekrar bu defa katmer hamuru gibi açınız. Elde edilen hamuru tepsiye yerleştiriniz. İkinci parça hamura da aynı işlem uygulayınız. Tepsinin altına konulan hamurun üzerine, tencerede kavrulan tavuk eti ve soğan karışımını düzgün bir şekilde yayınız. Bunun üzerine de ikinci hamur yufkası düzgün bir şekilde kapatınız. Bu işlemin ardından  çırpılan un, yoğurt ve yumurta karışımını sürünüz, fırına veriniz. Üzeri kızardıktan sonra hafifçe ıslatınız ve  üstünü örterek bir süre dinlendiriniz ve servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder