SAYFALAR

10 Kasım 2013 Pazar

DAMAT PAÇASI


DAMAT PAÇASI

MALZEMELER :
1 adet tavuk göğüs
2 kaşık margarin 3 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
3 adet hazır yufka
2 kaşık sirke
YAPILIŞI:
Tavuk etini ince ince ve küçük parçalar şeklinde doğrayınız,  bir miktar su ile haşlayınız. Yufkayı parçalara ayırarak bir tepsiye diziniz ve çok kısa bir süre fırında kızartınız. Fırından alınan yufkaların üzerine 1 bardak tavuk suyu dökünüz ve yumuşamaları için 5 dakika tekrar ısınmış fırına koyup bekletiniz. Fırından alınan yufkaların üzerine haşlanmış tavuk parçalarını diziniz. Ayrı bir kapta, tavuk etinden elde edilen tavuk suyu, margarin, ezilmiş sarımsak, yoğurt, yumurta sarısı ve unu mikserle çırpınız. Ardından bir süre ateşte pişiriniz. Ateşten alınan karışıma sirke ilave ediniz ve karıştırınız. Hazırlanan bu sosu tavuklu yufkaların üzerine dökünüz. İstenirse üzerine kızdırılmış tereyağ ve pul biber karışımı eklenebilir.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil