SAYFALAR

6 Kasım 2013 Çarşamba

KAKAOLU KREM ŞANTİLİ ETİMEK TATLISI


KAKAOLU KREM ŞANTİLİ ETİMEK TATLISI

MALZEMELER:

1 paket tuzsuz etimek
1 paket kakaolu krem şanti
1 lt.süt
5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
14 kaşık şeker
hindistan cevizi

YAPILIŞI:

Bir borcama etimekleri iki kat diziniz.Bir bardak sıcak sütle etimkleri ıslatınız.Bir bardak soğuk sütle krem şantiyi hazırlayıp buzluğa atınız.Muhallebisi için 4 bardak süt,un,vanilya ve şekeri karıştırarak pişiriniz.Son anda margarini ekleyiniz.Muhallebi piştikten sonra mikserle biraz çırpınız ve sıcak sıcak etimeklrin üzerine boşaltınız.Biraz soğuduktan sonra buzluğa atıp iyice soğumasını bekleyiniz.Belli bir süre sonra üzerine krem şantisini sürünüz ve donması için biraz daha buzlukta tutunuz.En son üzerine hindistan cevizi serpiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder