SAYFALAR

23 Kasım 2013 Cumartesi

BİLİNİ


BİLİNİ

Genellikle Hanuka ve Şavuot zamanlarında yapılan Blini (Blintze, Blintz, Blin, Bliny olarak da adlandırılır), Yahudi mutfağının bir parçasıdır.  Bir çeşit pankek olan Blini; Yumurta, su, süt, tuz ve undan oluşan karışımın genellikle dolgu bir peynir ile doldurulup yağda kızartılması ile hazırlanır.

MALZEMELER:

4 yumurta
1 su bardağı un
1/3 su bardağı şeker
3/4 bardak süt
1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı vanilya
Bir tutam tuz
Pişirme yağı
Ayrıca yapışmaz tava
Dolgu malzemeleri:
1 su bardağı az yağlı ricotta peynir
1 paket krem peynir
1/4 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı taze limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Bir tutam tuz

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri bir çatal, el mikseri ya da mutfak robotu vs. yardımı ile içinde topak kalmayacak şekilde karıştırınız.Yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtınız. Yeterince ısındığını test etmek için bir tavaya çok az bir su atın, su cızıldarsa sıcaklık iyi demektir. Su tavanın dışına fırlarsa tavanız çok ısınmıştır. Biraz soğumasını bekleyiniz.Pişirme yağı  ile tüm tavayı yağlayınız ve 1/3  bardak dolusu blini karışımını dökünüz. Tavayı hareket ettirerek karışımın ince ve pürüzsüz bir daire şeklini almasını sağlayınız.Bir tarafı hafif kahverengi olana kadar pişiriniz ama diğer tarafını pişirmek çevirmeyiniz. Spatula yardımı ile yağlı kağıt üzerine alınız.Pişirme işlemi bittikten sonra bir karıştırma kabına tüm dolgu malzemelerini koyunuz, çatal yardımı ile iyice karıştırınız. Malzemeler iyi harmanlanmış ama biraz pütürlü olmalıdır.Malzemeleri bilinin içine kenarlarında boşluk olacak şekilde doldurup, zarf şeklinde kapatınız ve rulo şeklinde sarınız.Bir tavanın içine 1/4 fincan bitkisel yağ dökünüz. Orta dereceli ateşte yağ ısındıktan sonra rulo şeklindeki Bilinileri 2 dakika, hafif kahverengileşinceye kadar kızartınız.Bilini’yi sıcak servis yapınız. Servis ederken üzerine doğranmış meyve, çırpılmış krema, ekşi krema, elma sosu ya da akçaağaç şurubu koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder