SAYFALAR

3 Ağustos 2013 Cumartesi

KAŞKARİKAS


KAŞKARİKAS

Kaşkarikas kabak kabuklarıyla yapılan , Seferad mutfağına özgü bir yemektir.

MALZEMELER:

1 kilo kabak
8-10 diş sarımsak
yarım fincan pirinç
yarım limon suyu
zeytinyağı
tuz
karabiber

YAPILIŞI:

Kabağın kabuklarını kalın bir şekilde soyunuz ve 3-4 cm lik parçalara bölünüz.Kabakların üzerine tuz ve karabiber serpiniz.Tencereye zeytinyağı,sarımsak,kabak, pirinç,limon suyu ve azıcık su ekleyerek pişiriniz.Arada suyunu kontrol ediniz, gerekirse sıcak su ilave ediniz.Dereotu ile süsleyiniz.Soğuk ya da ılık olarak servis ediniz.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder