SAYFALAR

3 Ağustos 2013 Cumartesi

CEVİZ HELVASI (KARABÜK)


CEVİZ HELVASI

MALZEMELER:

3 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı ceviz
3 adet yumurta
Taze nane
1 tatlı kaşığı limon tuzu

YAPILIŞI:

Şekeri bir tencereye dökünüz. İçine az miktarda su katarak 50 dakika kaynatınız. Bu kaynama esnasında içine eritilmiş limon tuzu ilave ediniz. Ocaktan alıp 40-50 dakika soğumaya bırakınız. Bu arada yumurta aklarını çırpıp içine ekleyiniz. Tencereyi tekrar ocağa koyunuz ve çok hafif bir ateşte kepçe ile karıştırmaya devam ediniz. 1 saat pişiriniz. Malzeme kıvamına geldikten sonra ocaktan alınız ve hazırlanan ceviz içlerini ilave edip 3-5 dakika karıştırınız. Daha sonra temiz bir beze un serip malzemeyi bunun üzerine boşaltınız. Burada 30 dakika soğumaya bırakınız. Sonra katı hale gelen helvaları servis ediniz.


Not: Sadece Yenice’de yapılan yöreye has bir helvadır. Bayramlarda yapılarak satışa sunulur.

ALINTIDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder