SAYFALAR

6 Temmuz 2013 Cumartesi

SÜZME YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI


SÜZME MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
3 YEMEK KAŞIĞI UN
5 DİŞ SARIMSAK
1 SU BARDAĞI YOĞURT
TUZ
KURU NANE
TEREYAĞ

YAPILIŞI:

MERCİMEKLERİ BİR TAŞIM KAYNATINIZ.KARA SUYUNU DÖKÜNÜZ.TEKRAR SU KOYUNUZ VE HAŞLAYINIZ.EL BLENDERİNDEN GEÇİRİNİZ.BİR KASEYE UN,YOĞURT VE SARIMSAĞI KOYUNUZ,ÇIRPINIZ.MERCİMEKLERİN ÜZERİNE KARIŞTIRARAK İLAVE EDİNİZ.TUZUNU KATINIZ.ONBEŞ DAKİKA PİŞİRİNİZ.KÜÇÜK BİR TAVADA TEREYAĞINI ERİTİNİZ VE NANE İLAVE EDİNİZ.KAYNAMAKTA OLAN ÇORBAYA KATINIZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder