PATLICAN PEHLİ
MALZEMELER:
1 kg. KEMER PATLICAN
8 ADET YEŞİL BİBER
4 ADET DOMATES
350 gr. KIYMA
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
KARABİBER
TUZ
SIVI YAĞ
YAPILIŞI:
PATLICANLARI ALACA DOĞRAYINIZ . ORTADAN İKİYE DAHA SONRA ÜÇE BÖLÜNÜZ.KARA SUYU ÇIKMASI İÇİN TUZLU SUDA BEKLETİNİZ.KIYMAYI YAYVAN BİR TENCEREDE KAVURUNUZ.SALÇASINI ,TUZUNU VE KARA BİBERİNİ KATINIZ.DOMATESLERİ HALKA HALKA DİLİMLEYİNİZ.BİBERLERİ BÜTÜN OLARAK TOHUMLARINI AYIKLAYINIZ.PATLICANLARI HAFİFÇE KIZARTINIZ.TENCEREYE BİR SIRA PATLICAN,BİR SIRA DOMATES,BİR SIRA BİBER VE KIYMA DİZİNİZ.BİR ÇAY BARDAĞI SU GEZDİRİNİZ.KISIK ATEŞTE YAKLAŞIK OTUZ DAKİKA PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www:guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder