MANTARLI TAVUK SOTE
MALZEMELER:
1 ADET TAVUK GÖĞÜS
250 gr. MANTAR
1 ADET KAPYA BİBERİ
4 ADET YEŞİL BİBER
1 ADET KURU SOĞAN
2 ADET DOMATES
4 DİŞ SARIMSAK
DEFNE YAPRAĞI
TANE KARABİBER
SIVI YAĞ
YAPILIŞI:
TAVUKLARI KUŞBAŞI DOĞRAYINIZ.MANTARLARI DÖRDE BÖLEREK LİMONLU SUDA BEKLETİNİZ.KURU SOĞANI AY ŞEKLİNDE DOĞRAYINIZ .BİR VOG TAVAYA SIVI YAĞ KOYUNUZ.SIRASIYLA TAVUKLARI,MANTARLARI ,SOĞANLARI VE SARIMSAKLARI YAVAŞ YAVAŞ SOTELEYEREK KATINIZ.RENKLERİ DEĞİŞİNCE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ BİBERLERİ KATINIZ.ON DAKİKA SONRA DOMATESLERİ,KARABİBERİ,TUZU VE DEFNE YAPRAĞINI KOYUNUZ.KAPAĞINI KAPATINIZ.ONBEŞ DAKİKA PİŞRİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder