SAYFALAR

19 Temmuz 2013 Cuma

HAŞHAŞLI TEPSİ BÖREĞİ


HAŞHAŞLI TEPSİ BÖREĞİ

MALZEMELER:

4 ADET YUFKA
2 ADET YUMURTA
1 ŞİŞE SODA
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞINDAN AZ ZEYTİN YAĞI
150 gr.BEYAZ PEYNİR
MAYDANOZ
HAŞHAŞ

YAPILIŞI:

BÜYÜK BOY BORCAMI YAĞLAYINIZ.BİR KASEDE BEYAZ PEYNİRİ ÇATALLA EZİNİZ.ÜZERİNE MAYDANOZU KIYINIZ.SODA,YUMURTA,YOĞURT,SÜT,ZEYTİNYAĞI KATINIZ.KARIŞIMI İYİCE KARIŞTIRINIZ.YAĞLANMIŞ BORCAMA BİR YUFKAYI BURUŞTURARAK VE KENARLARINDAN TAŞACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİNİZ.ÜZERİNE KARIŞIMDAN DÖKÜNÜZ.KALAN YUFKALARI DA SIRAYLA KAT KAT BİRAZ KARIŞIM BİRAZ YUFKA DÖŞEYİNİZ . EN SON DIŞTAKİ YUFKAYI ÜZERİNE KAPATINIZ.KALAN KARIŞIMI ÜZERİNE DÖKÜNÜZ.BOL HAŞHAŞ SERPİNİZ.180 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder