SAYFALAR
▼
15 Temmuz 2013 Pazartesi
HASAN PAŞA KÖFTESİ
HASAN PAŞA KÖFTESİ
MALZEMELER:
750 gr. KIYMA
5 ADET PATATES
2 DİLİM EKMEK İÇİ
1 ADET KURU SOĞAN
1 SU BARDAĞI SÜT
TEREYAĞ
SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 ÇAY BARDAĞI RENDE TAZE KAŞAR
TUZ
KARABİBER
KİMYON
KIRMIZI BİBER
YAPILIŞI:
PATATESLERİ SOYUNUZ VE İRİCE DOĞRAYINIZ.AZ BİR SUDA HAŞLAYINIZ.SUYUNU SÜZÜNÜZ.İÇİNE TUZ,TEREYAĞ VE SÜT KARIŞTIRINIZ.EL BLENDERİ İLE PÜRE HALİNE GETİRİNİZ.İÇİNE KAŞARINI KATINIZ.SOĞANI VE EKMEĞİ RONDODAN GEÇİRİNİZ.İÇİNE BAHARATLARI KATINIZ.KIYMAYLA KARIŞTIRIP İYİCE YOĞURUNUZ.İRİ YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARINIZ VE ÇANAK ŞEKLİ VERİNİZ.İÇİ YAĞLANMIŞ BİR BORCAMA DİZİNİZ.FIRINA VERİNİZ BİRAZ PİŞİRİNİZ.FIRINDAN ÇIKARINIZ İÇİNE ÖNCEDEN HAZIRLAMIŞ OLDUĞUNUZ PÜREYİ YERLEŞTİRİNİZ.KÜÇÜK BİR KASEDE SALÇAYI SULANDIRINIZ VE ÜZERİNE GEZDİRİNİZ.TEKRAR FIRINA VERİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder