SAYFALAR

15 Temmuz 2013 Pazartesi

PATLICAN İMAM BAYILDI


PATLICAN İMAM BAYILDI

MALZEMELER:

6 ADET KÜÇÜK PATLICAN
1 BÜYÜK BAŞ KURU SOĞAN
1 BAŞ SARIMSAK
MAYDANOZ
2 BÜYÜK DOMATES
4 ADET YEŞİL BİBER
TUZ
KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
ZEYTİNYAĞI
3 ADET KESME ŞEKER

YAPILIŞI:

KURU SOĞANLARI AY ŞEKLİNDE DOĞRAYINIZ.DOMATESLERİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYINIZ.BİBERLERİN TOHUMLARINI AYIKLAYINIZ VE KÜÇÜK DOĞRAYINIZ.MYDANOZLARI İNCE KIYINIZ.TUZUNU,SARIMSAKLARI DİLİMLEYİNİZ.KARABİBERİNİ VE SALÇASINI KATINIZ.ELİNİZLE İYİCE KARIŞTIRIP OVUNUZ.PATLICANLARI ALACA SOYUNUZ.YANLARINDAN DÖRT KESİK ATINIZ.ARALARINA HAZIRLADIĞINIZ İÇ HARÇ İLE DOLDURUNUZ.ÜZERİNE BOL ZEYTİNYAĞI GEZDİRİNİZ.BİR ÇAY BARDAĞI SU İLAVE EDİNİZ.ŞEKERİNİ KATINIZ.KISIK ATEŞTE YAKLAŞIK OTUZ DAKİKA PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder