SAYFALAR

14 Temmuz 2013 Pazar

ETLİ BEZELYE YEMEĞİ


ETLİ BEZELYE YEMEĞİ

MALZEMELER:


-1/2 kg iç bezelye
-1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
-1 adet havuç
-1 adet patates
-1 adet kuru soğan
-dereotu
-salça,tuz
-sıvı yağ
-margarin
-etsu tablet


YAPILIŞI:

Etleri,yağı,havucu ve yemeklik doğranmış soğanı düdüklü tencerenin içine koyunuz.Etler pişip ,soğanlar sararınca bir yemek kaşığı salça ve bezelyeleri ilave ediniz.Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip,tabletini katınız. Düdüklünün kapağını kapatınız.Yarım saat pişiriniz.Daha sonra kuşbaşı doğranmış patatesleri ilave edip beş dakika pişiriniz.Üzerine doğranmış dereotu ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder