KREMALI MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER:
150 gr. MANTAR
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
TEREYAĞ
TOZ KIRMIZI BİBER
SIVI YAĞ
TAVUK SUYU TABLET
LİMON SUYU
YAPILIŞI:
MANTARLARI İNCE İNCE DOĞRAYINIZ.LİMON SUYU KATTIĞINIZ SUDA HAŞLAYINIZ.BİR TENCEREYE SÜTÜ,UNU VE SEKİZ BARDAK SUYU ÇIRPARAK KOYUNUZ.TABLET İLAVE EDİNİZ. HAŞLANMIŞ MANTARLARI KATINIZ.ONBEŞ DAKİKA KADAR PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA KÜÇÜK BİR TAVADA SIVI YAĞ VE TOZ BİBERİ YAKINIZ VE SERVİS EDERKEN ÜZERİNİ SÜSLEYİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder