MELEK PİLAVI
MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
1/2 SU BARDAĞI TEL ŞEHRİYE
1 ADET KURU SOĞAN
TAVUK SUYU YADA ET SUYU
TEREYAĞ
SIVI YAĞ
KARABİBER
TUZ
YAPILIŞI:
SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYINIZ.SIVI YAĞLA BİRLİKTE SARARINCAYA KADAR ÇEVİRİNİZ.DAHA SONRA ET YADA TAVUK SUYUNU KOYARAK BULGURLARI İLAVE EDİNİZ.KARABİBER VE TUZUNU KATINIZ.KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKINIZ.KÜÇÜK BİR KASEDE TEREYAĞINDA ŞEHRİYELERİ KAVURUNUZ.PİLAV PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE ŞEHRİYELERİ KATINIZ VE KARIŞTIRINIZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder