SAYFALAR
▼
17 Temmuz 2013 Çarşamba
BARBUNYA PİLAKİ
BARBUNYA PİLAKİ
1/2 kg. BARBUNYA
1 ADET PATATES
1 ADET HAVUÇ
1 ADET KURU SOĞAN
1 BAŞ SARIMSAK
1 ADET DOMATES
4 ADET KESME ŞEKER
ZEYTİNYAĞI
TUZ
MAYDANOZ
LİMON
YAPILIŞI:
YAYVAN BİR TENCEREYE BİR BÜTÜN SOĞANI AYIKLAYIP KESMEDEN DÖRDE BÖLÜNÜZ.SARIMSAKLARI AYIKLAYINIZ VE TENCEREYE YERLEŞTİRİNİZ.HAVUÇLARI KÜP KÜP DOĞRAYINIZ.ÜZERLERİNE ZEYTİNYAĞINI KOYUNUZ.BİRAZ SARARINCAYA KADAR PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA ÜZERİNE BARBUNYAYI KATINIZ.TUZUNU,ŞEKERİNİ İLAVE EDİNİZ.DOMATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYINIZ.ON BEŞ DAKİKA PİŞİRİNİZ DAHA SONRA ÜZERİNE ÇIKICAK KADAR SICAK SU KATINIZ.KAYNAYINCA KÜP KÜP DOĞRANMIŞ PATATESLERİNİ DE KATINIZ.BARBUNYALAR PİŞİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ.SOĞUYUNCA ÜZERİNİ KIYILMIŞ MAYDANOZ İLE SÜSLEYİNİZ.YANINDA LİMON İLE SERVİS EDİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder