SAYFALAR

13 Haziran 2013 Perşembe

SAÇ ÇÖKELEKLİSİ (TOKAT)



SAÇ ÇÖKELEKLİSİ (TOKAT)

MALZEMESİ:

2 su bardağı un,
1 su bardağı çökelek peyniri,
1 demet maydanoz,
tereyağı,
su,
tuz.

YAPILIŞI:


Un, su ve tuzla kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurup, ufak parçalara bölünüz ve 10dk. dinlendirip, 1 mm. kalınlığında açınız. Açtığınız yufkaların arasına, ince kıyılmış maydanozla karıştırılmış peyniri koyup, kenarlarını bastırarak yarım ay biçiminde kapatınız. Yağsız tavada veya saçta, orta hararette, her iki yüzünü de pembeleştirerek kızartınız ve üzerine tereyağı sürünüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder