SAYFALAR

13 Haziran 2013 Perşembe

DÜĞÜ PİLAVI (TOKAT)


MALZEMELER:

1 ADET KURU SOĞAN
250 GR.KIYMA
2 KAŞIK MARGARİN
1 KAŞIK SALÇA
1 KASE İNCE BULGUR
MAYDANOZ
2 KASE SU

YAPILIŞI:

1 KÜÇÜK SOĞAN İNCE İNCE KIYILIR.2 KAŞIK MARGARİNLE PEMBELEŞİR İÇİNE KIYMA İLAVE EDİLİR.KIYMA KAVRULDUKTAN SONRA 1 KAŞIK SALÇA İLAVE EDİLİR.2 KASE SUDA KOYDUKTAN SONRA KAYNAMASI BEKLENİR. KAYNAYAN SUYU 1 KASE İNCE BULGUR KATILIR. TUZU ,BİBERİ AYARLANDIKTAN SONRA SUYU ÇEKENE KADAR AĞZI AÇIK PİŞİRİLİR.YANINDA BİBER TURŞUSU İLE SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder