SAYFALAR

13 Haziran 2013 Perşembe

BACAKLI ÇORBA (TOKAT)


MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
1/2 SU BARDAĞI EV ERİŞTESİ
1/2 SU BARDAĞI NOHUT
1 ADET KURU SOĞAN
100 gr. KIYMA
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 ADET YEŞİL BİBER
KURU NANE
TEREYAĞI
SIVI YAĞ

YAPILIŞI:

YEŞİL MERCİMEĞİ BİRAZ HAŞLAYINIZ VE KARA SUYUNU SÜZÜNÜZ.MERCİMEĞİ TEKRAR TENCEREYE ALINIZ VE ÜZERİNE SICAK SU EKLEYİNİZ.KAYNAYINCA ÜZERİNE HAMURUNU VE HAŞLANMIŞ NOHUTUNU KATINIZ.BİR TAVADA SOĞAN,KÜÇÜK DOĞRANMIŞ YEŞİL BİBER VE KIYMAYI SIVI YAĞ İLE KAVURUNUZ,SALÇASINI KATINIZ.İYİCE PİŞİNCE KAYNAYAN ÇORBAYA KATINIZ.ON DAKİKA DAHA PİŞRİNİZ.TEREYAĞINI ERİTİNİZ VE NANEYİ KATINIZ.PİŞEN ÇORBANIN ÜZERİNE DAĞLAYINIZ.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder