SAYFALAR

11 Haziran 2013 Salı

PATATESLİ DİLİM POĞAÇA


PATATESLİ DİLİM POĞAÇA

Malzemeler :

250 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı )
Üzeri için 1 yumurta sarısı ( Ben akını da hamura kattım)

İç Malzemesi :

4 -5 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar rendesi
1 su bardağı beyaz peynir rendesi 
Tuz , karabiber,pul biber
Üzeri için çörek otu ve susam

Yapılışı :

Fırını 180 c ye ayarlayın.
Hamur için gereken tüm malzemeleri yoğurup hamuru hazırlayın.
Patatesleri püre haline getirip içine baharatlarını ve kaşar rendesini ekleyip karıştırın.
Hamuru iki parçaya ayırın.Bir parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın.Üzerine patatesi yayıp kalan hamuru üzerine kapatın.( hamuru açmak için oklava kullanabilirsiniz)
Yumurta sarısını üzerine sürüp bolca susam ve çörek otu serpin.
Fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder