Malzemeler
450 gr (3 bardak ) tozşeker
1,25 bardak su
2 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:
Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabukları hafifçe
yarılır ve kaynar suya atılır.Kestaneler 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu
dökülür.Kabukları ve iç kabukları iyice ayıklanır.
Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli
ateşte kaynatılır.Kestaneler iyice yumuşacınca suyu dökülür.Kestaneler iyice
ezilerek püre haline getirilir.Püre haline gelmiş kestane tencereye
konur.Üzerine 1,25 bardak su, tozşeker, ve vanilya ilave edilir, çok hafif
ateşte karıştırılarak pişirilir.Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere
ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Tatlı soğuyunca kavanoz veya kaselere
boşaltılır ve gerektikçe kullanılır.Bu tatlı çoçuklar için çok besleyici olup
turta yapımındada kullanılabilinir.İstenirse kestane reçeline su yerine sütte
konulabilinir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder