SAYFALAR

9 Haziran 2013 Pazar

KESTANE REÇELİ


Malzemeler

1 kg iri kestane
450 gr (3 bardak ) tozşeker
1,25 bardak su
2 çay kaşığı vanilya

Yapılışı:

Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabukları hafifçe yarılır ve kaynar suya atılır.Kestaneler 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür.Kabukları ve iç kabukları iyice ayıklanır.

Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır.Kestaneler iyice yumuşacınca suyu dökülür.Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir.Püre haline gelmiş kestane tencereye konur.Üzerine 1,25 bardak su, tozşeker, ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir.Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Tatlı soğuyunca kavanoz veya kaselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır.Bu tatlı çoçuklar için çok besleyici olup turta yapımındada kullanılabilinir.İstenirse kestane reçeline su yerine sütte konulabilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder