Karpuz reçeli yapımı için yeşil kısımları temizlenen
kabuklar küp şeklinde parçalara ayrılır. Karpuz reçeli yaparken, küp şeklinde
parçalara ayrılmış karpuz kabukları kireç suyuna konur ve bir gece
bekletildikten sonra şurupla pişirilir. Bunun için 250 gr. sönmemiş kireç 4 litre suda karıştırılarak
söndürülür. Kireçli su bir müddet kendi halinde bırakılarak durulması beklenir.
Üst kısımda toplanan duru kireç suyu karpuz kabukları üzerine dökülür. Bir gece
bekletildikten sonra kaynamakta olan şurup içine atılarak pişirilir.
Karpuz reçeli hazırlanırken;
1 limon suyu veya 1 .5 gram limon tuzu hesap edilir.
Şurup içinde pişen karpuz kabukları şeffaf bir durum alır.
Şurup koyulaşmış, istenilen normal kıvama gelmişse limon suyu veya limon tuzu
ilave edilip 1-2 dakika daha kaynatılarak pişirmeye son verilir. Sıcak olarak
temiz ve kuru kaplara doldurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder