SAYFALAR

7 Haziran 2013 Cuma

FİKRİYE (MARDİN YÖRESİ)


FİKRİYE

MALZEMELER:

500 gram kuzu eti
500 gram çağla
½ bağ taze soğan
yeterince sıvı yağ
yeterince tereyağ
1 adet limon
taze nane

YAPILIŞI:

500 gram kuşbaşı kuzu etini kavurunuz. 500 gram çağlanın çekirdeklerini ayıklayınız ve yumuşaması için üzerine sıcak su dökünüz. Yarım bağ taze soğanı incecik doğrayınız ve etlerle birlikte kavurunuz. Kavurulan et ve soğanlara biraz sıvı yağ ekleyiniz. Sıcak suda yumuşayan çağlaları rondodan geçirerek püre haline getiriniz ve etlerle karıştırarak pişiriniz. Pişen yemeğin üzerine limon sıkınız ve doğranan nane yapraklarını üzerine serpiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder