SAYFALAR

7 Haziran 2013 Cuma

BİCİ AŞI (ANKARA YÖRESİ)


BİCİ AŞI

MALZEMELER:

2 bağ asma yaprağı
1 çay bardağı bulgur
4 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI:

Dört adet soğanı yemeklik doğrayınız. Bir yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı eritiniz ve soğanları kavurunuz. Bir yemek kaşığı domates salçası ekleyerek soğanlarla karıştırınız. Kabukları soyulan iki domatesi doğrayınız, iki bağ asma yaprağını da şerit şerit kesiniz. Doğranan domatesleri salçayla kavrulan soğanlarla buluşturunuz. Bir çay bardağı bulguru malzemelere ekleyip karıştırınız ve üzerine doğranan asma yapraklarını koyarak karıştırınız. Bir tatlı kaşığı tuz ekleyiniz. Yemeğin üstünü kapatacak kadar su koyup pişiriniz. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökünüz, nane ve pul biber serpiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder