SAYFALAR

7 Haziran 2013 Cuma

BİCİ BİCİ (ADANA YÖRESİ)



BİCİ BİCİ

MALZEMELER:

1 su bardağı nişasta
5 bardak su
Gül suyu için;
1 demet kırmızı gül yaprağı
2 adet limon tuzu
YADA:
Hazır gül suyu

ÜZERİ İÇİN:

Buz
Pudra Şekeri
Muz
Çilek


YAPILIŞI: 

Doğal gül suyu yapmak için; 1 demet kırmızı gülün yaprağı kavanoza doldurunuz. 2 adet limon tuzu atınız kavanozu suyla doldurunuz kapağını sıkıca kapatınız. Güneşte bekletilen gül suyu 3 gün içinde hazırdır.Pelte için, 1 bardak nişastayı 5 bardak suyla koyulaşana kadar pişiriniz geniş bir tepsiye dökünüz. Üzerine hazırlanan gül suyundan ilave ediniz. Pelteyi oda sıcaklığında soğutunuz, üzerine nemli bir tülbent örterek buzdolabına kaldırınız. Katılaşan pelteyi küp küp kesiniz derin bir servis kabına alınız. Üzerine kar gibi parçalanmış buz döşeyerek gül suyu dökünüz. Pudra şekeri serpiniz muz ve çilek dilimleri yerleştiriniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder