SAYFALAR

7 Haziran 2013 Cuma

AVAKADO SOS(DİP SOS)

  


Avokadoyu alırken ne çok sert ne de çok yumuşak olmamasına dikkat etmek gerekir.Eğer biraz sert bir avokado ise buzdolabında 2-3 gün alüminyum folyoya sararak bekletmeniz yumuşamasını sağlayacaktır.


MALZEMELER: 

1 adet avokado
2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
3 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Pulbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Dereotu,taze nane

YAPILIŞI:

Avokadoyu soyup çekirdeğini çıkarınız,derin bir kaseye alınız.Sarımsakları soyup 2-3  parçaya bölünüz ve avokadolara ekleyiniz.Tuz ,limon suyu,mayonez ve zeytinyağı ilave ediniz.Dereotunu ve taze naneyi katınız.Malzemeleri blenderdan geçiriniz.Servis yapacağınız tabağa alınız,üzerine çok az pul biber serpiniz.Nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.Yanında çeşitli cips çeşitleri ile servis ediniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder