1 limon suyu veya iki gram limon tuzu hesap edilir.
Elmalar iyice yıkanır, kabukları soyulur sonra çekirdek
evleri ince bir bıçakla oyularak çıkarılır. Dilimlere kesmek daha iyidir.
Elmalar, kaynamakta olan 6 bardak su içinde yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Yumuşayan elmalar delikli kepçe ile dışarı alınır, suyu ölçülür veya tartılır. 1 kg . veya 5 bardak olmalıdır.
Sıcak olan bu suya 2 kg .
şeker ilave edilerek kaynatılır, şekerin köpüğü alınır, kaynayan şurup içine
elmalar atılarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir. Pişme sırasında
hasıl olan köpükler alınır, pişmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu
ilave edilip 1-2 dakika daha kaynatılarak ocaktan indirilir, kaplarına sıcak
sıcak konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder