Malzemeler
1.250 gr Frenk üzümü
1 lt su
1 limon
Yapılışı:
Frenk üzümleri ayıklanıp bir kürdan yardımıyla kabuklarını
yırtmadan çekirdekleri çıkarılır ve bir gün bekletilir.Bir tencereye 2 kg toz şeker ve 5 bardak su
konularak ağdalaşıncaya kadar kaynatılır.Şurup ağdalaştıktan sonra frenk üzümleri
içine atılır ve 2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indilir.24 saat
dinlendirilmek üzere bir kenara bırakılır.Ertesi gün tekrar birkaç taşım
kaynattıktan sonra içine bir limonun suyu veya yarım fincan suda eritilmiş 5 gr
limon tuzu konulur ve bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için ateşten
indirilir.Reçel soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır ve ağzı sıkıca
kapatılarak serin ve kuru bir yerde saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder