Malzemeler:
3 adet domates
5 adet sivri biber
5 adet yumurta
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 demet taze soğan
sarımsak
yağ
1 kaşık salça
tuz,karabiber, pulbiber
1 adet köy ekmeği
Hazırlanışı:
Tencereye yağı koyup ince kıyılmış
biberleri ve kuru soğanı hafif kavuruyoruz. Kıymayı ve birkaç diş ince doğranmış sarımsağı
ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma kavrulunca küçük doğranmış
domatesimizi ekleyip hafif ölene kadar
kavuruyoruz. Sonra salçamızı ve kalan sarımsağı ezip tenceredeki karışıma
ekliyoruz ve su miktarını ayarlıyoruz. Baharatlarını ilave edip kaynamaya
bırakıyoruz. Kaynayınca ayrı bir kapta çırptığımız yumurtayı tiridin içine
gezdirerek döküyoruz. Yumurtayı döktükten sonra 1 dakika tiride kaşık
sokmuyoruz (yumurtalar dağılmasın diye). 1 dakika sonra karıştırıp,uzun uzun kestiğiniz taze soğanları ekliyoruz.15 dakika
kaynamaya bırakıyoruz. Diğer tarafta köy ekmeğini küçük parçalara ayırıp
üzerine tiridimizi döküyoruz.
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder