SAYFALAR

12 Haziran 2013 Çarşamba

EKMEK AŞI (TOKAT)



Malzemeler:

3 adet domates
5 adet sivri biber
5 adet  yumurta
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 demet taze soğan
sarımsak
yağ
1 kaşık salça
tuz,karabiber, pulbiber
1 adet köy ekmeği


Hazırlanışı:

 Tencereye yağı koyup ince kıyılmış biberleri ve kuru soğanı hafif kavuruyoruz. Kıymayı ve birkaç diş ince doğranmış sarımsağı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma kavrulunca küçük doğranmış domatesimizi ekleyip hafif ölene kadar kavuruyoruz. Sonra salçamızı ve kalan sarımsağı ezip tenceredeki karışıma ekliyoruz ve su miktarını ayarlıyoruz. Baharatlarını ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca ayrı bir kapta çırptığımız yumurtayı tiridin içine gezdirerek döküyoruz. Yumurtayı döktükten sonra 1 dakika tiride kaşık sokmuyoruz (yumurtalar dağılmasın diye). 1 dakika sonra karıştırıp,uzun uzun kestiğiniz taze soğanları ekliyoruz.15 dakika kaynamaya bırakıyoruz. Diğer tarafta köy ekmeğini küçük parçalara ayırıp üzerine tiridimizi döküyoruz. 
AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder