SAYFALAR
▼
19 Aralık 2009 Cumartesi
FIRIN MAKARNA
MALZEMELER:
1 paket barilla papyon makarna
250 gr peynir
1/2 demet maydanoz
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
3 kaşık un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
iki adet yufka
YAPILIŞI:
Makarnaları tuzlu suda iyice haşlayınız.Derin bir kasenin içine peynir,yumurta,süt,un,yağ,maydanoz,tuz ve karabiberi koyarak karıştırınız.Haşlanmış makarnalarıda içine katınız.Fırın tepsisini yağlayınız.Bir yufkayı tepsiye döşeyiniz içine hazırlamış olduğunuz malzemeyi yayın ve üzerini diğer yufkayla kapayınız.Üzerine biraz süt ve bir yumurta sürünüz .180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
PATETES YEMEĞİ
MALZEMELER:
4 adet patates
2 adet domates
1 adet kuru soğan
4 adet biber
250 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
1 adet et bulyon
tuz,tane karabiber,defne yaprağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Kıyma ve soğanı sıvı yağ ile kavurunuz.Salçasını ilave ediniz,patatesleri dörde bölünüz ve dometesleri,biberleri ayıklayıp ilave ediniz.Diğer malzemeleri de katarak iki bardak su ilavesi ile yarım saat kısık ateşte pişiriniz
Afiyet olsun.
6 Aralık 2009 Pazar
5 Aralık 2009 Cumartesi
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
1 kg bakla
2 adet kuru soğan
1/2 deme dereotu
5 adet esme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz,yarım limon
YAPILIŞI:
Baklaları limonlu,tuzlu ,unlu suya ayıklayıp sararmaları için yarım saat bekletiniz.Daha sonra düdüklü tencereye dereotu hariç tüm malzemeyi koyunuz.Soğanlar bütün ve dörde bölünmüş olmalı.Bir bardak su ilave ederek 45 dakika pişiriniz.Soğuduktan sonra dereotunu kıyarak üzerine serpiniz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.